Lehed

teisipäev, 25. jaanuar 2011

Heegeldatud ehted - amigurumi jänkuprossid!


Ehtemaailmas olen siiani olnud peamiselt nahast ehetega. Nahkehistööd olen kunagi õppinud suisa mitu aastat.
Ma proovin ühendada ehtemaailma heegelmaailmaga. Mulle pakub huvi mõte, kuidas imepisikesed mänguasjad saaksid olla ehetekandjale üheks alternatiiviks.
Esimeseks sellelaadseks heegeldatud ehete tööks on 4 mänguasjaprossi, ca 4,5 cm. suurust roosat jänkut. Sellised väikesed prossid on mõeldud eelkõige väikestele printsessidele, aga miks mitte ka natukene suurematele printsessidele:) Nendega võib kaunistada kleiti, pluusi vms. Heegeldatud jänkudel on  kõigil oma väike kaunistus: ühel valge pärl, teisel tikitud lill, kolmandal vildist süda, neljandal kivikestega pärl. Kasutasin materjali, mis sisaldab viskoosi. Läikiva ja libeda materjaliga ei olnud just kõige lihtsam töötada. Töötasin kaks nädalat, aga olen esimese tulemusega üsna rahul. Või mida Teie arvate?
Need on sisuliselt väikseimad mänguasjad, mida teha suudan. Iseenesest annab veel väikseimaid teha, sest siin kasutatud heegelniit oli üsna paks, või ütleme nii, et on olemas veel õhemaid heegelniite. Kinnituseks kasutasin tavalisi prossitaguseid.





8 kommentaari:

  1. Ma pole väga suur ehtefänn või, noh, ilusad ehted meeldivad ikka, aga tavaliselt ei oska enesele midagi külge riputada. Sellist jänkut kujutan aga heasti pintsakurevääril ette. :))
    Lemmik on roosa lipsukesega roosa jänku.

    VastaKustuta
  2. Ma ei saa aru kuidas sa nii väikseid asju ikka valmis nikerdad? Ja pealekauba nii nunnud kah veel. Minu tegemised ei tule eales nii pisikesed ja kõigele lisaks tuleb nende sugu ja tõugu hiljem määrama hakata :)
    Jänkukesed on imearmsad kohe.

    VastaKustuta
  3. Nii nupsikud jänkud:D Nunnumeeter vajutas pedaali põhja:D Aga see pisilooma ja prossi ühendamine on üks ütlemata hea mõte sul! Ma jään huviga järge ootama.....oma lemmikut - heegeldatud dinosaurust :) Nikerdamise kõrgem pilotaazh...

    VastaKustuta
  4. Sokike, alati muhedad kommentaarid, tänud!

    Astraco,neid ei olegi lihtne teha, tõesti on palju nikerdamist, sõrmevalu, tuleb ette nõelamurdmisi:)- Väikesete asjade tegemine võtab rohkem aega, mul on mõned suuremad mänguasjad ka siin tegemisel, no ikka palju kiiremini läheb. Selline paradoks.

    Evelin, üks tumesinine dinosaurus on ootel kokkuõmblemist. Üks vahetusprojekt seisab ees:)
    Ma mõtlesin, et kui ma neid imepisikesi ikka nii väga armastan ja nendega vaeva näen, siis võiksid nad mõnel juhul ju olla ka ehete eest:)

    VastaKustuta
  5. Ka mulle meeldib väga su mänguasja-ehte ühendamise mõte ja juba esimese katsetuse tulemus on väga mõnus! :)
    /Pandamõmmi/

    VastaKustuta
  6. Pandamõmmi, tänud Sulle! Mulle ka see idee meeldib. Katsetusi tuleb veel:) Jõudu ka Sulle!

    VastaKustuta
  7. Sattusin juhuslikult guugliga nunnusid jänkusid tagaajades siia lehele ja olen meeldivalt elevuses, sest tekkis kindel tahtmine üle mitme aasta oma heegelnõelad välja otsida. Aga tekkis küsimus: kas sinu tehtud loomade õpetused on kusagil avalikud või tuleb ise pusida? Lehel seigeldes leidsin ühe hiirekese ja mesilase, kuid see jänku on mind lihtsalt nii võlunud, et...
    Malle

    VastaKustuta
  8. Tore, kui nunnude jänkude otsing Sind minu lehele tõi:) Avalikud on hetkel need kolm mustrit, üks jänes on tõepoolest mõttes ka mustrina kirja panna, olen seda natukene juba lubanud ka.. Varemalt tehtud jänkud on kõik nö. tunde järgi heegeldatud, v.a pross. Vaatame, kas enne pühi jõuan jänkukese ka paberile ja siia...

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails