Lehed

neljapäev, 21. juuni 2012

Oranž pärlikiisu









Oranž pärlikiisu koos helerohelise, kergelt läikiva heegeldatud kinkekotiga, mis kõik pakitud kenasse karpi ja kannab kaardina kolme minimalistlikku kassi.

Eks käsitöö koosne lugudest, igal lool veel oma lugu. Seda lugu tahaksin ma alustada lõpust. See kiisu on tehtud tüdrukule, kelle nimi on Laura ja kes armastab kiisusid ja loomulikult pehmeid loomi ja kellel oli just üks märgiline sündmus elus, keskkooli lõpetamine. Ma esimest korda küsisin kingi üleandmisel tüdruku nime, sest see oli hakanud mind kuidagi kolmandal päeval paeluma (jah, on võimalik niikaua teha sellist asja) ja kibelesin nime küsima. Ja vat mis välja tuli. Õnnelik tüdruk!

Ühed märksõnad on alati värvid või toonid. Siin oli oranž ja kollane.

Miksisin värve üsna tavatult: aluseks võtsin lõheroosa (võimendudes tugeva oranžiga näeb teda kui heleoranži tooni), kõrvad, käpad, saba tumeoranž. Silmad, kaelaside, heegeldatud kinkekott ja pael kinkekarbil aga roheline. Need toonid võimendavad üksteist, aga samas lubavad selgelt näha mõlema ilu ja kontrasti ning kiisu õrnust. Amigurumi kiisul on kaelas tillukene tumeroheline pärlikene. Ja nagu jaapanlastelgi kombeks, sai kiisu mitmekordselt pakitud: heegeldatud kotti, siis siidipaberi sisse ja siis veel karpi. 

Ja kui juba tegemiseks läks, siis sõnu peab ju ka kusagile kirjutama, tegin minimalistliku kaardi: kolm kiisut, kasutasin värvilist tinti. 

Meenutamiseks veel kaks varasemat kiisut:
Tänud!

1 kommentaar:

  1. Oh, milline imearmas kiisu. Sinu pärlikiisud on lausa vaimustavad.

    Mul oleks üks küsimus ka - kust Sina mänguasjade täiteks kerakiudu ostad ja kas oled kvaliteediga rahul? Nimelt tahaks teha meie suguvõsa värskeimale liikmele ühe korraliku kaisutamissuuruses mängulooma, mis ka vastu peaks, kuid suurimaks takistuseks on saanud kvaliteetse täitematerjali leidmine, mis kiirelt lössi ei vajuks. Tundub, et veebipoodides Eestis ei olegi, vähemalt sõber Google jäi seekord vastuse võlgu.

    Oleksin vastuse eest väga tänulik, kirjutada võib ka kaidiheinaste@hotmail.com.

    Kaunist suve!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails