Lehed

teisipäev, 18. juuni 2019

Jänes Hope - uus mänguasja disain

Heegeldatud mänguasjad - uus muster

Üks uus disain on ilmunud. 
Jänes Hope Etsy poes
ja
Jänes Hope Raverly poes

Hope on testitud 5. erineva inimese poolt üle maakera, samuti muster tehniliselt toimetatud. 


Muster on inglisekeelne, aga lihtsasti jälgitav, sisaldades 28 lehekülge koos fotodega. Lisaks sisaldab muster ka vesti tegemise õpetust. Heegelda kasvõi mitut erinevat värvi, et lapsel oleks neid tore vahetada. 
Samuti on olemas mõningad abistavad ning ülevaatlikud videod: videod mänguasjade tegemiseks
Jänes Hope on selles mõttes eriline, et tema pea ja kõrvad on ühes tükis, mis tähendab piltlikult, et rohkem on aega heegeldada, vähem peab kulutama aega kokkuõmblemisele. 
Ma tahtsin, et kõrvad oleksid nunnud ja vaataksid taha ja oleks nagu looduses ehk et mitte sümmeetrilised. Samuti tahtsin teha jänku mitte pikema kui 20 cm, sellise nö. tuduka ja seetõttu ka peenikese kehaga - oma olemuselt midagi taolist sellele heegeldatud lambale. Silmade paigutus on seekord eriti lollikindel, mustris kenasti märgitud koht, kuhu silmad lähevad, eksimisvõimalus puudub. Silmad on 8mm, võib kasutada ka 10mm silmi. Heegelnõel on 2,5mm ja lõng enamalt jaolt puuvill, bambus, siidi - ja puuvilla segu ning vestike alpaka lõngast. Kõik DK weight/worsted weight.tüüpi lõng. Mustris kasutasin Rosarios4 Boolerot ja ka Bio Bamboo lõnga, vestikesed on enamalt jaolt Drops Puna. Samuti proovisin Sirdar Snuggly lõnga (100% puuvill), äärmiselt meeldiv ja ilus beebisinine. Roosa vestike on tehtud Bio-Baumwolle, G-B Wolle lõngast, mida oli parem heegeldada kui alpaka lõnga, kuigi tulemust ei saagi võrrelda, sest alpaka annab mõnusa kontrasti puuvillasele. Ja siis need nööbid, millest mõned suisa 30 aastat vanad. Kasutasin ka trukke, et vesti hõlmad kenasti kokku panna. Kõik võimalikud variandid on vahvad. 








Disainimise protsess

Njaa. Pealtnäha lihstate asjade disainimine on raskeim võimalikest. Aga tulemusega olen 100 % rahul. Tõesti kohe. Mis on selle taga? Ikka oma 6-7 korda proovimist ja mitte ainult, kõik see on vaja ka kenasti kirja saada, pildistada, mitte lihtsalt arusaadavaks teha, vaid äärmiselt arusaadavaks teha. Võlu asjal on aga see, et ainult kinnissilmust osates on võimalik luua selline jänku. Imeline, eks? Lisaks on võimalik ainult 50.grammist lõngast heegeldada selline jänes (lõnga jääb ülegi). Ma tegin ühe vesti Lucase karule, mis sai väga head tagasisidet. Sellest vestikesest sündis idee teha jänkule ka vest. Muidugi pidin ta täielikult ümber disainima, katsetatud sai mitmeid ja mitmeid kordi. Miks oli vaja uuesti disainida? Sest esimene vest oli tehtud väljaspoolt sissepoole ehk õmblemine selja pealt. Tundus, et saab lihtsamalt. Vähemalt lihtsamalt heegeldajatele seda kirja panna. 
Disainimine eeldab pidevalt ja pidevat ümbertegemist, katsetamist, uuesti proovimist kuniks mänguasi "räägib" minuga. 




Pilte protsessist ka:



Vestil on allakeeratav äär. :)



Ja fotod veel tõelisest algusest ning prototüüpidest 






Ja kui nüüd tekkis küsimus, miks on jänese nimi Hope ehk lootus, siis ons ju selge, et me kõik vajame oma ellu armastust, usku ja lootust, ja kui hakkasin seda jänkut disainima, siis teadsin, et teen midagi uut ja see on väljakutseid täis - luua oma ettekujutusele vorm ja sisu. Mul oli ainult joonistus. Ma pidin leidma ka uue tehnilise toimetaja. Hope on kõige kiiremini sündinud disaini nimi, õigemini, see lihtsalt visualiseerus mu silme ees ja neli tähte kangastus koheselt mu peas. 
Loodan, et ka teile meeldib Hope :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails