Lehed

neljapäev, 24. märts 2011

Armsad amigurumi kallistusloomad


Kui laps saab aasta vanuseks, siis see on suur sündmus, nii vanematele kui ka lähiskondlastele. Mida kinkida 1 aastasele lapsele, kellele meeldib veel ka asju suhu pista? Päris oma kallistusloom! Mõtlesin seejärel, et mänguasja osi peaks olema võimalikult vähe. Mudel "ühes tükis" sai esimese kallistusjänese. Minu teine soov oli see, et mänguasja pinda võiks olla võimalikult palju, ehk seda mõnusat lamedat pinda kuhu oma põseke vastu panna. Sellest tulenevalt heegeldasin sellise jänese, kus jänese keha läheb sujuvalt üle peaks. Kasutasin 6mm suuruseid "turvasilmi" ja "turvanina", et heegeldatud kallistusloom oleks võimalikult ohutu.  Suu ja kulmud on tikitud. Kõrvad on eraldi heegeldatud ja kinnitatud. Arendan kallistuslooma "ühes tükis" veelgi edasi, proovin teha nii, et kogu mänguasja keha oleks ühes tükis heegeldatud, kõrvad kaasaarvatud. 
Amigurumi ehete vahele, mis on suur-suur nikerdamine, tänasid mu sõrmed mind, sest heegeldada oli oi-oi kui mõnus. Kasutasin selle heegeldatud kallistulooma jalgade puhul 100% villast lõnga, mis on toodetud just beebide jaoks, Prantusmaa toodang. Olin üsna üllatunud, et tegu on 100% villase lõngaga, sest lõng on väga pehme ja pole üldse kare. Sisuks kasutasin padjatäidet, et heegeldatud loomake oleks mõnusalt pehme ja vetruv. Roheline värv on saadud kahe lõnga kokkupanemisel, sisaldades nii puuvilla kui ka siidi. Mu poeg  tõstab teda mõnusalt kõrvadest kinni hoides- küülikut tõstetaksegi kõrvust:) Kallistusloom on ka kaisuka eest!
Aastaseks saav tüdruk saab siis varsti ka oma kallistusjänese:)



4 kommentaari:

  1. Sjuuuperrrrr! Imetore! Lihtsuses peitub võlu, ei väsi kordamast. Ei midagi üleliigset ega ülepaisutatut - see meeldib mulle!

    VastaKustuta
  2. Aitäh Sulle Evelin, lihtne on tõesti ka nägus:)- näed esimesena ikka mänguasja ennast.

    VastaKustuta
  3. kas selle õpetuse saaksid ka lisada :) tahaksin väga seda oma sugulasele teha

    VastaKustuta
  4. Helena, täitsa ausalt, lähiajal ma seda teha ei jõua... Vaata minu varasemaid õpetusi, need kõik tasuta ka:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails