Lehed

esmaspäev, 30. aprill 2012

Krokodillid - uus muster


Kui aasta alguses sai valmis tellitud heegeldatud krokodill, siis mulle see väga meeldis ja selle tegemisõpetuse vastu tekkis ka huvi. Kuna ma suutsin teha ka mõningad ülestähendused ja see valmimise, mõtlemise, läbijoonistamise ja teostuse protsess oli üpris pikk, siis miks ka mitte kuidagi see salvestada. Nii mul õnnestuski korrata oma esialgset tulemust.



Kasutasin 2mm heegelnõela ja puuvillast tugevat lõnga/niiti (Fialka) ja täiteks lambavilla, vahel natukene keha kõrgemas osas ka kerakiudu.
Nüüd on kõigil, kes soovivad sellist krokodilli endale teha, võimalus soetada endale krokodilli mustri pdf fail. Fail sisaldab palju fotosid (34 fotot kokku), mustrit, fotode juures on täpsed juhised, annan ka nippe.
Selleks palun saata mulle meil: Laura.Sillar@gmail.com
Plastikust turvasilmade kasutamine on maitse asi ja see ei ole kuidagi takistuseks krokodilli heegeldamisel, saab kasutada ka muid võimalusi ja usun, et tulemused võivad üllatada.
Mul üks pakkumine, juhul kui soovid kasutada minu maalitud krokodilli silmi. Krokodilli silmade soetamisel saad sa ka mustri. Vaata pakkumist siit ja silmi saad suuremalt vaadata siit. Kui ma hakkasin vaatama, millised on krokodilli silmad, siis üllatusin, et need on tuhmjad ja värv on nö. natukene määrdunud. Mu eesmärk ei olnud teha täpselt krokodilli silmi, vaid võttagi aluseks seesamane tuhmjas koloriit. 
Silmad siin: 

Kuna roheline on aprilli kuu värv ka isetegijas, siis selle peale ma ka kuu alguses mõtlesin ja krokodill ette võtsin. Ja nagu juba vist kombeks saanud, esinen ma natukene ebatraditsiooniliste töödega. Kui eelmise kuu lilla värvi (kui krookusõis) tööks oli uss, siis nüüd on rohelise värvi (kui puhkevad pungad) tööks krokodill. Vaatame, kuidas ja mis edasi saab. Krokodill siis üleni täis rohelisi toone, ka silmad, kõik nii nagu reeglites nõutud, ei ühtegi teist värvi laiku. Loodan, et saan naerunäo kirja. See projekt on selles mõttes tore, et millegipärast jäi mul alguses kahe silma vahele fakt, et kogu töö peab olema otsast lõpuni etteantud värvi ja et konkreetse värvi ülekaalust ei piisa. Seetõttu läks poolikuna kirja ka minu jaanuari töö: valged kaktused, sest muld ja pott ei olnud valged. Siis ma sain noomida ja mõtlesin, et mis edasi, kas ma üldse suudan teha asju, kus on lubatud kasutada ainult ühte värvi? Siis ma otsustasin seda võtta kerge väljakutsena ja ikkagi proovida, sest värv tähendab ju palju-palju toone ja selles mõttes on see huvitav. Ja nagu näha, esinen ma tõesti natukene eripäraste töödega. Ühesõnaga, loodan ikka aasta lõpuni välja vedada. Vasakul rohelise töö, koos täisroheliste silmadega, mis ma ka ise värvisin:


Koos modelliga ja kontekstis:):


Ja ma tahan veel tänada oma armsaid fännikesi ja fänne, see kannustab jätkama ja ikka seda blogi pidama. Mul on siiralt hea meel, et mu tegemistel on jälgijaid. Ootan teid ikka ja jälle tagasi! Ilusat kevadet!
Ja erilised tänud krokodilli mustri testijatele: Piretile ja Ruthile!

8 kommentaari:

  1. Kõik Su väikesed tegelased on imearmsad !

    VastaKustuta
  2. singer-vinger nina prill, meil oli kodus krokodill :)
    Mul muudkui tuleb see laul meelde.

    Krokodillid on väga erilised loomad ja Su muster on suurepärane! Aitäh, Laura! :)

    VastaKustuta
  3. Tõeliselt ägedad tegelased need krokodillid!!!

    VastaKustuta
  4. Jummala kiftid krokud ja kui kena pisike modell sul seal kodus veel on :)
    Nad kindlasti rõõmustavad emme valmistatud mänguasjade üle.
    Astra.

    VastaKustuta
  5. Tänud veelkord kõigile! Minu mänguasjamaailm kasvab ja mitmekesistub. Lapsed mul tõesti juba teavad ja tellivad :)- armsad väikesed abilised ja rõõmukesed.

    VastaKustuta
  6. Väga vahvad :) Käin ikka Su blogisse piilumas, et mida põnevat teed :) Sinu juhenditest alustasin oma mänguasjaheegeldamist. Nüüd olen juba isegi enda tarbeks paar õpetust kirja pannud.. no ja tegelikult tahaks veelgi proovida, aga aega ei ole :)

    Igatahes tänu sellele vahvale blogile sain minagi jälle heegeldamisega sõbraks :)

    Jõudu ja edu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kersti, tore kui said jälle heegeldamisele hoo sisse! Oled teinud juba mitmeid mänguasju, nagu näen!
      Kui aega vähe, siis seda enam on ju kallid need asjad, mille jaoks aega võetakse ja mille jaoks aega antakse!

      Kustuta
  7. Leidsin ka selle blogi tänu amigurumi heegeldamise mõttele! Teie loomakesed on tõesti imearmsad!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails