Lehed

reede, 20. juuli 2012

Heegeldatud nukk





Heegeldatud amigurumi nukk. Nukud, nagu ka karud, pallid, klotsid jms. kuulub klassika hulka. Üks nuku peab ikka olema. See heegeldatud nuku on ca. kolme päeva töö. Võtsin välja oma parimad lõngad, üks mu lemmikutest on Katia Bamboo, mis on küll kallis lõng, aga ta on suurepärane, siidine ja pehme, kerge läikega. Siiski, üks soovitus selle lõnga osas on järgmine: kui seda ostate, kerige lõngakera enne heegeldama hakkamist ümber ja see ei ole ka lõng, millega katsetada, sest ta ei talu hästi üles harutamist. Heegeldatud nukke on mitmesuguseid, see nuku on selles mõttes tore, et ta sobib natukene väiksematele lastele, tal pole pikki juukseid.
Seekord olen juhendi testija rollis. Esimene testimine on heegeldatud nukk.
Heegeldatud nukk on lilleliisi juhendite maailmast. 
Minu testimise tulemus on näha fotodelt
Lõng: Katia Bamboo
Pikkus: 24 cm
Heegelnõel nr. 2
Täide: kerakiud
Silmad: 6mm "safety eyes" (turvasilmad)
Osasid: 11 + seelik

Lõngatoonid valisin: nägu, käed, jalad on virsikutooni, juuksed läikivad sügavpruunid, kleit fuksiaroosa ja salatirohelise kombinatsioon, papud erksinised.
Mul puudub nööbiosa ja peapael, sest ta tundus mulle juba niisamagi armas.
Nuku väljanägemist annab mitmel moel muuta ja teha erinevaid versioone. Üks lihtsaim võimalus on mängida näo-osaga, mitme suuruse ja erinevat tooni silmadega, võib muuta suu kuju ja suurust, samuti teha kaunistusi kleidile või juustesse jms.
Sellise heegeldatud nuku tegemine on aeganõudev ja täpne töö, aga tulemus on seda väärt, ma usun!

4 kommentaari:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails