Lehed

kolmapäev, 22. august 2012

Laste pildistamine

...koos mänguasjadega.                                                                   
                                                                                 Etsy: amigurumi carrot pdf pattern

Laste pildistamine

Laste pildistamine, see on alati selline paras ettevõtmine, eriti kui soovitakse stuudiofotosid. Nii vahva on vaadata kodude seintel ilusti raamitud stuudiofotosid või üldse fotosid lastest ja peredest ja tõdeda, et ise võiks olla ka nii tubli ja rohkem mõelda laste ja pere pildistamise peale. Tublisid ja veel tublimaid aga leidub küll. Laste pildistamisel tuleb esmajoones otsida fotograaf. Kui aeg kinni ja pildistamiseks läheb, siis oluline on ka taust (muidugi riided lastele ja aja planeerimine, päevakava läbivaatamine jms.)
Mul on au tunda mitut fotograafi. Nende juures on vahva see, et nad kõik on erineva lähenemisega ja oma stiiliga. Mitu korda on tulnud jutuks rekvisiidid pildistamisel, seda enam kui vahel kipuvad need liiatigi korduma, eriti kui tegu on stuudiofotodega.
Siis tuli mõte, et võiks lisada rekvisiitide näol ka mõned heegeldatud mänguasjad. 

Mänguasjad fotodel

Edyth Raamat ise soovitab laste pildistamisel kaasa võtta mõni lapse lemmik mänguasi, et pildistamine paremini sujuks. Saan aru, et vahest läheb kogu aur sellele, et lapsed oleksid heas tujus, et riided oleksid puhtad kuni pildistamiseni jne., seega vahel ei jõuati eriti mõelda foto konteksti peale ja see on laias laastus fotograafi otsustada ja teha. Laste pildistamine on kindlasti spontaanne ja rohket kujutlusvõimet nõudev tegevus. Ma usun, et selline eksperiment koos heegeldatud mänguasjadega oli tulemusrikas. Me katsetasime ja ma tegin laste pildistamise jaoks midagi spetsiaalset. Oleks ju tore mõelda, et mänguasi, mis alul on fotol kui rekvisiit, oleks hiljem omale kallis asjake meenutada, kui oma titepõlve pilte vaadata. 
Edyth tegi sellised armsad fotod koos heegeldatud porganditega.
Mänguasjad on toredaks aksendiks.
Mulle nii meeldib, kuidas kõige tillum porgand on beebipoisi rusikasse surutud. Hea kindel olla ja võib hakata pildistama.





 
Väikesed kaksikud tüdrukud koos kallistusjänkudega.
Mulle endale eriti meeldib see teine foto koos õhupallidega, seal on jänkud kahtlaselt mõnusalt...





Suured tänud Edyth´ile ja kaksikute emale, et saan jäädvustatud fotosid ka teile näidata.
Igasse päeva rõõmu ja oskust hetke kalliks pidada ja veel enam seda jäädvustada! 
Ja loomulikult fantaasiat! 
Vaimustudes sünnivad imelised asjad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails