Lehed

neljapäev, 14. juuli 2011

Amigurumi kuldkollane jänes!


Dekoratiivne amigurumi stiilis kuldkollane jänes. Jänes minu lapse lauale. Kaunistuseks. "Hubane kodu" projekti juuli töö. Üks raskemaid töid, sest ma samal ajal disainisin nö. uut mudelit ja selle lõngaga: Brilla, Filatura Di Corsa, ei olnud see just kõige hõlpsam. Tegin seda 4 päeva ja mõtlesin, et lähen vaheapeal halliks. Kui valmis sain, hingasin kohe paar korda sügavalt:) 
Siin on mitu põnevat momenti. Jänes on 8 cm pikk. See lõng on poolviskoos ja mina oma 2mm heegelnõeaga nägin ikka väga vaeva, eriti mänguasja osade kinnitamisel. Varakevadel ma tegin keraamilisi nööpe, traditsioonilisel viisil, ikka eelpõletus ja siis järelpõletus. Üsna põnev, kaua võttis aega ja mäletan, kuidas keraamikud mulle naeratasid ja mind kohe üldse ei kadestanud, kui tulin neid tegema, sest nad on nii väiksed, alla 1 cm., väiksemad isegi vaid 5mm. suured. Ma aga armastan nii väga väikeseid asjakesi, et tehtud nemad said ja esimene neist sai kaunistuseks sellele kuldse säraga heegeldatud jänesele. Teine uuendus on nina, mille tegin etsast nahast. Seda mõtet olen ka kaua teostada tahtnud, aga mõtted jooksevad ikka kiiremini, kui jõuad neile järele joosta:) Nahk on minu jaoks üks väga imeline materjal. Kunagi sai ju temaga töötatud mitu aastat, aga miks mitte siduda teda nüüd prooviks amigurumi tehnikaga. Esimene katsetus tehtud. Kolmas uuendus on kõrvad. Need tegin lühikesed ja seest tikkisin ristpistetaolise võttega virsikukarva mulineest kõrva sisemused.
Kui ma selle jänese valmis heegeldasin, siis vaatasin, et ta meenutab mulle väga midagi ja nimelt, mulle tundub, et ta sees on šokolaad!:)



Mul on ka pisikene teadaanne. Kevadel võttis minuga ühendust Tartu Mänguasjamuuseum ja nüüd kui olen Tartus käinud, siis kõigi eelduste kohaselt saab pisikene fuajee vitriin (algselt "Muuseumirott" auhinna vitriin) minu pisikesed endale näidata alates 19. oktoobrist. Vitriin on küllalt pisikene, aga sellegipoolest mahub sinna ca. 40 pisilooma ja sobib ideaalselt väikesete asjade eksponeerimiseks. Ta on eriti armas selle poolest, et kõige väiksemad muuseumikülastajad saavad ilusasti seda vaadata, sest see on nende tasandil- just nagu neile loodud. Lapsed ju kõige olulisemad!
Kuna minu sünnilinn on Tartu ja ma olen seal 2/3 elust elanud, siis see on mulle eriline au ja Tartu Mänguasjamuuseum seega väga hea aura ja emotsiooniga kohake, kus on hea käia ja hea olla.

Loomulikult püüan kõikidest pisinäitusele minevatest uutest amigurumi loomakestest teha põgusa ülevaate ka blogis.

Seniks kena suve jätku ja rõõmsat meelt!

2 kommentaari:

  1. Nii armas jänkuke! See on suur au, et saad Mänguasjamuuseumis oma töödest näituse teha...sul on nii ilusad mänguasjad, et oled selle au igati välja teeninud.

    VastaKustuta
  2. Ülle, tänud kena kommentaari eest. Tütrel on kena retro puidust laud, mille taastasime, sinna sobib jänkuke oma toolikesega väga ilusasti.
    Heegeldatud pisiloomadest pisinäitust teha on mulle tõesti suur au, olin sellest ettepanekust väga liigutatud. Püüan endast parimat anda!:)Tartu Mänguasjamuuseum on ka minu lemmik olnud kogu aeg, seal oled nö. "hetkes".

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails