Lehed

neljapäev, 19. jaanuar 2012

Heegeldatud prossid, porgandid, beebikollid

Uuel aastal  väikesed...


… ja ka suuremad teod:


Minu blogi sai kahe aastaseks, tillukene sünnipäev. Käsitöö ja joonistamine on mind saatnud aga palju enam aastaid. Eeldada võib, et lemmiktunnid just põhikoolis olid käsitöö - ja kunstitunnid ja minu puhul ka kehaline kasvatus.
Käsitöö on südamehääl ja aeg.  Loodan, et seda aega saan võtta ka siinsel aastal. Ja seda on vaja palju palju. Lisaks olen üks nendest, kes sügisel kandideeris Tallinna gruppi: "Käsitööga tööle" ja meie grupp on väga vahva ja tore, sellelt rindelt tuleb ka kindlasti uudiseid, sest meil vaja näitus ette valmistada märtsi kuu(k)s. Mõned mõtted on mul peas juba ringlemas. Minu blogi jälgijad võivad loomulikult ka ideid anda või mulle väljakutseid esitada:) - kõik kommentaarid on teretulnud. Näitused on alati toredad, sest siis saab asjakesi ka oma silmaga näha, mille ainult fotodelt kaeda.

Põgusalt vahepeal toimunust ja hetkel toimuvast ja lähitulevikus juhtuvast:
Juba mõnda aega on avaldatud soovi soetada ka eestikeelseid amigurumi musterid. Seega, alustasin ka eestikeelsete amigurumi stiilis mustrite tegemist. Varasemalt olen teinud tasulisi mustreid ainult inglise keeles. Juba tehtud inglisekeelseid mustreid võin ka eestikeelsena avaldada ja järjekord võiks olla: amigurumi tigu, amigurumi lepatriinu, amigurumi lammas, amigurumi jõehobu. Kui keegi soovib teises järjekorras, siis andke teada ja ma muudan tõlkimise järjekorda.
Esimeseks eestikeelseks õpetuseks on porgand, õigemini porgandid, mille kallal olen töötanud nüüd niikaua, et valmis on saanud 5 erinevat suurust, ca. 5 cm-st kuni 18 cm-ini, arvestades, et kasutatud on nr. 2 heegelnõela ja puuvillast lõnga.  Muster on pdf-i kujul ja sisaldab 11 fotot.  Erinevad suurused annavad erineva kasutusala: porgandi prossike, kotikaunistus, dekoratiivese, beebi üks esimesi mänguasju, suurem dekoratsioon jne. Porgandite näol saab rakendada oma fantaasiat, mina olen selleks teinud suure eeltöö.  Kuigi testija on inglisekeelsele porgandi mustrile olemas, testiksin seda ka eestikeelsena, seega, kes soovib viite porgandit heegeldada minu juhendi järgi, palun saata mulle meil: Laura.Sillar@gmail.com Pärast testimist on muster kenasti ka soetatav.
Porgandeid heegeldan ka tellimuse peale ja nagu juba ka nõutud, siis köögiviljadele tuleb  lisa, loodetavasti lähikuude lõikes, et saaks kokku ilusa juurviljade - ja puuviljade komplekti ja ka nt. korvi, millega siis mõnusalt nt. poodi mängida.


Üks amigurumi merihobukene koos heegeldatud kotiga. Heegeldatud kotte ei ole ma varem prossidele teinud. Nüüd sai ka mänguasjapross väikese edasiarenduse. Värvid justkui kokku ei lähe ja seepärast nad just kokku lähevad ja lilla värvus ei ole ka seekord juhuslik. Kuna kotisuu on üsna tillukene, siis selle paremaks kinni ja lahtitegemiseks lisasin isetehtud keraamilise nööbi, mis teeb koti avamise hõlpsaks ja koti välimuse ka nägusaks. Originaalne mänguasjapross, sest ühegi sarnast prossi ei ole ja lihtsalt lust, et seda prossi hakkab kandma "suur tüdruk". Minu meelest võrratu alternatiivehe!



Ja siis ma olen teinud veel uusi nn. beebikolle. Huvitavad ja käelist tegevust arendavad mänguasjad. Neid saab pigistada, visata, suurust arvestades ämbrisse toppida jpm. Varasemalt tehtud mänguasjad väikestele kätele. Beebikollide juures kasutasin erinevaid mänguasja silmi: neoonsilmi ja ka isemaalitud silmi (turvasilmad mänguasjadele). On ka veel üks naljaga pooleks, special edition - eriväljalase: punane, seelikuga beebikoll, millel on väga huvitavad silmad ja mille seelikusvolte saab ümber keerata.








…Ja nii ta kulgeb, uus loominguline aasta on alanud! Rõõmsat meelt ja toredaid hetki, olete alati minu blogis teretulnud!

2 kommentaari:

  1. Beebikollid... haa, väga lahe!
    Ja blogile palju õnne ning head uut aastat!

    VastaKustuta
  2. Tänud Rees! Muide, beebikollidega on vist natuke nii, et kui kätte võtad, siis ära ei taha panna, nii mõnus kogu aeg neid mudida. Täiskasvanutele äkki alternatiiv stressipallile?:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails